Kamu Haberleri

Kamuya Personel Alımları İçin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Bekleniyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımları için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamuya personel alımları için gerekli izin kararının Mayıs ayı içerisinde yayımlanması kuvvetle muhtemel. 

KAMUYA PERSONEL ALIMLARI İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ BEKLENİYOR

Bilindiği üzere yeni hükümet sistemine geçilmesinin ardından kamu kurumlarına personel alımı izin yetkisi Cumhurbaşkanlığı’na verildi. Bu konuda uygulamaya giren düzenlemede yer alan ilgili madde şu şekilde;

“Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarının; memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususlar, öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınmak suretiyle, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının müşterek teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenir.”

KONTENJAN SAYISI ÇOK DÜŞÜK SEVİYEDE KALABİLİR

Kamu personeli alımları için çok sayıda bakanlığın ve kurumun ilanı bekleniyor. Önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi adayların yakından takip ettikleri bakanlıkların ilanları adaylara duyurulacak. 

Bunun yanında Kamu Kurumları, Devlet Personel Başkanlığı’na kadrolarında bulunan eksik pozisyonları Devlet Personel Başkanlığı’na bildirerek merkezi atamalar ile alım talebinde bulunacaklar. Burada ise şöyle bir durum söz konusu; serbest memur kadroları için Cumhurbaşkanlığı İlave Atama İzinleri kamu kurumlarına 24 Mayıs 2019 tarihinden önce bildirilmezse kontenjan sayısı çok düşük seviyede kalacak. ÖSYM Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek olan merkezi atamalar ile ilgili ilave atama kararının önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. 

Kamuilanlari.com ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir