EkonomiGündem

Gram Altın Fiyatlarında Büyük Değişim Yatırımcıları Heyecanlandırdı!

Yatırımcılar ve vatandaşlar altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında bu sabah gelen düşüş haberi yatırım yapacak olan vatandaşları heyecanlandırdı. Öyle ki gram altın fiyatı 498 TL seviyesine kadar geriledi. Ekonomi uzmanları, bir süre daha altın fiyatlarının gerileyebileceğini ancak bu durumun çok da kalıcı olmayacağının özellikle belirtti.

Gram altın fiyatı 498 TL’den, çeyrek altın fiyatı 818 TL’den, Cumhuriyet altını ise 3.345 TL’den satış gördü. Fakat gram altın 1 ay önce 500 TL’ye gerilemişti.

CUMA’DAN BUGÜNE GRAM ALTIN

Gram altında Cuma günü gerçekleşen ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe göre, Perşembe günü ile karşılaştırıldığında günü yüzde 1,5 değer kaybı ile kapatarak 506,9 TL’ye yükselmişti. Ancak bugün gelen haberlere göre gram altın, yeni haftaya da değer kaybı ile başladığı.

Altının dalgalanması ile ilgili geçtiğimiz günlerde değerlendirmelerde bulunan Ekonomi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; altın fiyatlarında meydana gelen her düşüşün alım fırsatı olduğunu vurguladı. Bu alım fırsatı ise yatırımcılara rahat bir nefes aldırmaya başladı.
İslam Memiş yaptığı açıklamada: “Geri çekilme haftaya kadar sarkabilir, 500 TL seviyesinin altına da düşebilir fakat bu düşüşler alım fırsatıdır. Çünkü ABD’de yaşanan enflasyon riski halen devam ediyor. Bununla birlikte altın fiyatları artabilir” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler