Gündem

Önlisans ve Lisans Mezunları Ne Kadar Süre (Kaç Ay) Askerlik Yapacaklar?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili süreç detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yeni sistemin İstanbul’da gerçekleştirilecek olan seçim öncesi çıkacağı duyuruldu. 

Bu çerçevede bundan sonraki süreçlerde yapılacak askere almalar yeni sistem esasından olacak. Ayrıca yeni sistemin halen askerde olan vatandaşları da kapsaması bekleniyor. 

Buna Göre;

Bu haberimizde siz okuyucularımız için önlisans ve lisans mezunu adayların askerlik süreçlerine dair detayları aktarıyoruz.

ÖNLİSANS VE LİSANS MEZUNU ADAYLAR KAÇ AY ASKERLİK YAPACAKLAR?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili olarak detaylar Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Hulusi Akar o dönem yapmış olduğu açıklamasında önlisans ve lisasn mezunlarının askerlik sistemlerine dair şu bilgileri verdi.

Önlisans ve Lisans Mezunları İçin Erlik Süresi 6 Ay

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yapmış olduğu açıklamasında Meslek Yüksek Okulu ve Lisans Mezunu gençlerin istemeleri halinde er olarak 6 ay askerlik yapacaklarını duyurdu. Bu gençlerden uzman erbaş ve er olanlar için ise esnek bir model uygulanabilecek. Bu gençlerden MSB tarafından belirlenen şartları sağlayanlar astsubaylığa geçebilecek. Astsubaylar da daha sonra subay olabilecek.

Önlisans için Astsubaylık Sistemi

Önlisans yani MYO mezunu gençler yedek astsubay olarak askerlik yapabilecekler. Bu konuda yapılan açıklamada yedek astsubaylar 2 ay eğitimin ardından 10 maaşlı olarak yedek astsubaylık yapacaklar. Daha sonra hakkında ki değerlendirmeler uygun bulunursa istihdam edilebilecek. 

Lisans Mezunları için Subaylık Sistemi

Lisans mezunu vatandaşlar için Hulusi Akar tarafından yapılan açıklama şu şekilde, ”Yedek subaylar ise lisans ve üstü 2 ay temel eğitim alacak, 10 ay kıta görevi yapacak. İsterse bu arkadaşlarımız yedek astsubay olabilecekler. Burada esnek modelle geçişler var. ”

Kamuilanlari.com 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir