Gündem

Aşı Olmak İçin Randevu Şart mı? Randevusuz Aşı Yapılıyor mu?

38.241.93 doz aşılama da bugün itibariyle 35 yaş ayrıca Sosyal Güvenlik Sigortası olan vatandaşlar aşı randevusu almaya hak kazandı. Bu hızlanma resmi randevu alma sistemi MHRS ve e-Nabız’ın aksamasına sebep oldu. Bunun  üzerine aşı olmak isteyen vatandaşlar randevu olmadan aşı olup olamayacağını araştırmaya ve hastanelere akın etmeye başladı.

Doç. Dr. Savaşçı bu yoğunlukla ilgili ” Bu bizim için sevindirici bir olay. Yoğun olması toplumumuzun aşıya ne kadar istekli olduğunu, gönüllü olduğunu ve artık bu salgından aşı ile kurtulabileceğine inandığını gösteriyor. Tabii ki yoğunluklar var. Halkımıza tavsiyemiz daha az yoğun olan bölge ve sağlık kuruluşlarından aşı talep etmeleri. Bizim de aşı uygulamamız iki kat artmış durumda”

Aşı olmak için randevu almak şart mı?

Sağlık Bakanı Koca Twitter hesabından, randevusuz gelen hastaların geri gönderilmediğini, imkanlar dahilinde aşılarının yapıldığını açıkladı. Bu sayede sırası gelen vatandaşlar randevu almadan hastanelere akın etti. Aşı talebinin artması üzerine MHRS ve e-Nabız sistemlerinde oluşan aksaklık sebebiyle aşı hakkı olan herkese randevusuz aşı yapıldı. Fakat hastane önünde oluşan yoğunluğa karşı maske ve mesafe kurallarına uyulması gerekiyor. Hastanelerde oluşan bu yoğunluğu önlemek adına randevu alınmasını rica ediyor. Ayrıca aynı gün aşı uygulaması ile vatandaşlar aynı gün için aşı randevusu alabiliyor.

İlgili Makaleler