Ekonomi

Mayıs Ayında Ödenecek Bayram İkramiyeleri 1260 TL Olsun Talebi

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşlara ve dul ile yetim aylığı alan hak sahiplerine ödenen bayram ikramiyelerine zam yapılması teklif edildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından dile getirilen zam önerisinde, bu zamlı ikramiyelerin Ramazan Bayramında ödenmesi istendi. 

CHP’DEN İKRAMİYELERE ZAM YAPILSIN TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından dile getirilen zam önerisinde maaşlara yapılan zam oranı hatırlatıldı. 

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma Bakanı Selçuk’un maaşlarına yüzde 26 zam yapıldığını dile getiren CHP Milletvekili Özkan Yalım aynı fiyat artışının emekli vatandaşların ikramiyeleri içinde yapılmasını istedi. 

Konuşmasında ekonomide yaşanan gelişmelere dikkat çeken CHP Milletvekili Yalım enflasyon oranlarına vurgu yaptığı zam talebinde şu sözleri paylaştı. 

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Sizin maaşınıza yüzde 26 zam yapıldı. Önümüzde kısa süre sonra Ramazan Bayramı var. Emeklilerimizin 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini yüzde 26 artışla 1260 TL yapalım.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir