Gündem

Google Bugün Sürekli Hata Verdi! Peki Çözümü Ne?

Sabah saatlerinden bu yana Android kullanıcıları telefonlarında aniden “Google sürekli duruyor” problemiyle karşılaşmaya başladılar. Xiaomi, Huawei ve Samsung dahil bütün akıllı telefonları etkileyen can sıkıcı sorun cihazları adeta kullanılamaz hale getiriyor. “Google çöktü mü?” sorularını akıllara getiren esrarengiz durumun neyden kaynaklandığı ise bilinmiyor. Gelen raporlar çoğunlukla hatanın Google Play hizmetleri ve Google uygulamaları özelinde yaşandığına işaret etti. Google sunucularında genel bir aksama söz konusu.

Aksama sebebi, kullanıcı farkında bile olmadan uygulamanın güncellenmesi. Play Store aracılığıyla otomatik olarak güncellemeler telefonlarımıza yükleniyor. Bu nedenle çok sayıda kişi bu sabah saatlerinde beklenmedik bu hatayla karşılaşmaya başladı. Google Play tarafından gelen hata için çözüm olarak şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Telefonunuzdan Ayarları açın.
  2. Yüklü tüm uygulamaların yer aldığı bölüme ulaşın.
  3. Listeden Google Play Store’u bulun.
  4. Ardından Depolama Alanı seçeneğine tıklayın, Önbelleği Temizle ve Verileri temizle düğmelerine basın.
  5. Twitter’da şikayetini ileten bir kullanıcıya cevap veren Google, yaşanan problemden ötürü üzgün olduklarını dile getirdi. Çözüm olarak ise güç düğmesine 30 saniye basılı tutarak telefonun yeniden başlatılmasınıtavsiye etti.

 

İlgili Makaleler