Gündem

Whatsapp Kullanıcılarına Güzel Haber! Yeni Dönem Başlıyor…

WhatsApp tüm dünyada çok yaygın kullanılan bir mesajlaşma uygulaması. Hem görüntülü hem de sesli konuşma özelliklerini de içinde barındıran whatsapp’a yeni özellik geldi. Klasik bir uygulamadan çıkmaya başlayan whatsapp’tan artık alışveriş dönemi başlıyor.

2018 yılında Whatsapp Pay adıyla para göndermeyi belirli ülkelerde mümkün kılan Whatsapp, şimdi de alışveriş tarafına yöneliyor. Facebook, WhatsApp uygulamasına alışveriş özelliğini entegre etti. İnsanlara yeni bir alışveriş ortamı yaratan şirket böylelikle e-ticaret sitelerine rakip olma hedefini ortaya koydu.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Salı günü WhatsApp‘ta kullanılmak üzere dört alışveriş özelliği açıkladı. Yakın zamanda Facebook, Instagram ve WhatsApp platformları üzerinden alışveriş yapmak mümkün olacak. WhatsApp’taki mağazaların görevlileri kullanıcılarla iletişime geçecek. Böylelikle satın almadan önce işletmelere ürün hakkında soru yöneltilmesi mümkün olacak. Facebook Marketplace bünyesinde yer alan dükkanlar Instagram ve WhatsApp’la da uyumlu çalışacak.

Instagram Görsel Arama

kullanıcıların fotoğraf çekerek ürünleri daha kolay bulmalarını sağlayacak. Mağazadaki reklamlar kullanıcının ilgisini çeken ürünleri baz alarak gözükecek. Bu sayede kullanıcı kendisine özel bir deneyimle karşılaşacak. Facebook Marketplace bünyesindeki mağazalar şimdilik ABD’de faaliyet gösterecek. Ancak WhatsApp bunun aksine birkaç farklı ülkede aynı anda erişime açacak.

İlgili Makaleler