GenelGündem

Kurban Bayramında Yasak Olacak mı? Bilim Kurulu Açıkladı!

20 Temmuzda başlayıp, 23 Temmuzda sona erecek olan kurban bayramı için tatil planı yapan vatandaşlar yasak olup olmadığını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kurban bayramıyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin  “Bayramda kısıtlama getirilmemiştir” şeklinde açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kurban bayramında koronavirüs tedbirleri açısından bir kısıtlama öngörmediğini açıklamıştı. Ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurban bayramı açıklamaları:

*”Bu kurban bayramı, hepimizin vereceği bir sınavdır. El öpmediğimiz, birbirimize sarılmadığımız ikinci bayramdır. Bu içimizde burukluktur ama olması gereken budur.”

“Gelenekler hayatın devamı için vardır, güzel geleneklerin bu bayrama telkinde maksat sağlığa hizmettir. Baştan itibaren yapılan değerlendirmelerde, kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Fakat size Ramazan Bayramı hakkında bilgi vermek isterim.”

“Uygulanan kısıtlamaların hepsi düşünüldüğünde 10 gün sonra yüzde 15 vaka sayısında azalma olmuştur. Entübasyon’ a giren hasta sayısında yüzde 21, yoğun bakıma giren sayısında yüzde 19, hastaneye yatırılmada yüzde 8 gerçekleşmişti.”

“Bunlar kısıtlılarla birlikte, gönüllü katılıma dayalı sonuçlardır. Şimdi maske mecburiyeti olmakla birlikte zorunlu kısıtlama koyan sizlersiniz.”

“Kurban Bayramında işi öyle ciddiye alalım ki, bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın. Artık tecrübelerle biliyoruz ki tedbir sonuçtur. Gerilersek, toparlaması büyük çaba, büyük dikkat istiyor.”

“Yeni vaka sayılarımızı 14 Temmuz’da tekrar binin altına çekmemiz gerekir. Size tedbirlerle ciddiyet ile, tedbirlerle ihmalin birer örneğini verdim. Amacım, işin kolay ve çok zor tarafını birlikte görmenizdir. Tedbirlere uymak, tedbirlerin sonuçlarından çok daha kolaydır.”

 

İlgili Makaleler