Gündem

Kabine Toplantısı Yapıldı! Cumhurbaşkanı Açıkladı!

Yeni normalleşmenin ardından ilk kabine toplantısı dün saat 16:00 ‘da gerçekleşti. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya ilişkin açıklamalar yaptı. Toplantıdan kurban bayramı tatili hakkında herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak emeklilere maaşı ve kurban bayramı ikramiye verileceğinin müjdesini verdi.

Kabine toplantısı yaklaşık 3.5 saat sürdü. toplantının öncelikli konuları arasında yeni normalleşme, turizm ve emekli ikramiyesi vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında, “Buradan emeklilerimize müjde vermek istiyorum” emeklilerin bayram ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını ifade etti. “TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Zamlı maaş ve ikramiyeleri bayram öncesi vereceğiz.”

Ayrıca Orhan İnandı’ nın Türkiye’ye getirildiğini duyurarak “Bu kişi Türkiye’de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapısı içerisinde yer almıştır. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir.” açıklaması yaptı.

18 yaş üstü herkese aşı randevusunun açıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.” açıklaması yaptı.

 

İlgili Makaleler