Gündem

Delta Varyantında Flaş Gelişme! Bulaş Riskinde Korkulan Oldu!

Delta varyantı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre Delta varyantının %60 daha bulaşıcı olduğunun tespit edilmesi üzerine halk endişelenmeye başladı. Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, kişilerde boğaz ağrısı, baş ağrısı, burun akıntısı gibi bulgularla karşılaşıldığında hem bulaşıcılığı hem de ölümcüllüğü nispeten yüksek Delta varyantını akla getirmek gerektiğini belirtti.

Açıklamalara göre tüm dünyada 7 farklı varyant tespit edildi. Bazı varyantlar küme halinde ve bulaş riski az olsa da bazılarının bulaşma oranı %50 den fazla. Delta varyantı bunlardan sadece bir tanesi. Ancak bir başka açıklamaya göre mRNA Biontech aşısının Delta varyantında etkili olduğu açıklandı.

Prof. Dr. Yalçın açıklamasına göre:

“Bu 4 varyant sonrasında şu an için ülkelerde daha az görülen, belli yerlerde kümeler halinde gördüğümüz 7 farklı varyant mevcut. Bu varyantlarla ilgili veriler giderek artıyor. Fakat belirttiğimiz 4 varyanta göre daha hafif seyrediyor. Son zamanlarda daha çok dikkat çekici olan Delta varyantı, klasik Covid-19 enfeksiyonundan daha farklı. Ateş, öksürük, nefes darlığı, tat ya da koku bozukluklarının olmadığı bir klinik tablo ile karşımıza çıkıyor. Delta varyantında ise dikkat çeken husus, kişilerde boğaz, baş ağrısı, burun akıntısı gibi soğuk algınlığı bulgularının olması”

İlgili Makaleler