Ekonomi

Araç Alacaklara Torba Yasadan 15 Bin TL Müjdesi

AK Parti, TBMM’ye bir torba yasa sundu. Bu torba yasa içerisinde vatandaşlara sıfır araç alımında 5 bin TL, hurda araçta ÖTV indirim oranının da 15 bin TL’ye çıkması öngörülüyor. Bu iki konuda öngörülen düzenleme ve araç alacak vatandaşlara sağlanacak teşvik miktarı detayları aşağıda.

ARAÇ ALACAK VATANDAŞLAR DİKKAT

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’ye sunulan torba yasa kapsamında açıklamalarda bulundu. Bu konuda detaylı bir açıklamada bulunan Mehmet Muş özellikle araç alacak vatandaşlar için yapılan ÖTV düzenlemelerini paylaştı.

Bu çerçevede Meclis’e sunulan kanun tasarısında 2019 yılı sonuna kadar olmak üzere 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonları trafikten sildirirse ve bu trafikten sildirdiği aracını imha merkezlerine teslim ederse, bu şartla ihraç edilen veya imha edilen bu araç karşılığında yeni alacağı aynı cinsten araç için 15 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirilecek. 

CEZALAR SİLİNECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş konuşmasında ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yapılan geçişler ile ilgili düzenleden de bahsetti. Bu kapsamda orada ki hatalı uygulamadan dolayı kaynaklanan cezaların affedileceğini bildirdi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir