Gündem

Tek Tip Askerlik Süresi İçin Düşünülen Süre 9 Ay Mı?

Vatani görevini yapmamış ve halen yapmakta olan vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında yeni askerlik sistemi geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından askerlik sisteminin değişmesine dair açıklamaların gelmesinin ardından yeni sistemin nasıl olacağı ve ne zaman uygulamaya gireceği sorularına yanıt aranıyor. 

Bu çerçevede yeni askerlik sistemine dair yakın zamanda yeni gelişmeler yaşandı. Kamuilanlari olarak yaşanan bu son gelişmeleri ve kulislerde olan iddiaları sizlerle paylaşıyoruz. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ GÖRÜŞMELERİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinde yer alan komutanların katılımıyla bazı toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılar kapsamında yeni askerlik sistemi ele alındı. Tek tip olarak belirlenmesi planlanan ve süresinde kısalma hedeflenen tek tip askerlik için ise bazı senaryolar konuşuluyor. Bu senaryolardan ilki 3+6 formülü. Bu sisteme göre her vatandaş 3 ay zorunlu askerliğin yanında 6 ay askerlik yapacak. Bu 6 ay askerlik için ise ücret alarak askerliğe devam etme yöntemi ile ücret ödeyerek 3 ay sonra tezkere alma yöntemi. Ancak Ankara kulislerinde bu konuda 3 aylık sürenin 2 ay olabileceği iddiaları da konuşuluyor. 

NE ZAMAN UYGULAMAYA GİRECEK?

Yeni askerlik sisteminin uygulamaya gireceği tarihe ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir bazı açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan uygulama tarihine ilişkin açıklamalarda şu ifadeler yer almıştı. 

“Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 – 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor. Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngörülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin.”

Bu tür personel alım ilanlarından sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir