Gündem

Delta Varyantında Yeni Gelişme! En Çok Etkilenenler Kimler?

Ülkemizde bugün itibariyle çift doz aşı olan kişi sayısı toplam 60.962.499 olarak açıklandı. Koronavirüs ‘ün ardından tüm dünyayı etkisi altına alan delta varyantı’ nın 36 ilde görülmesi endişeleri arttırdı. Bu varyant koronavirüs ‘ten daha bulaşıcı. Bilim insanları delta varyantı ile ilgili yeni bir araştırma sonucunu açıkladı.

İngiliz bilim insanlarından önemli açıklama

İngiliz bilim insanları delta varyantının en çok hangi yaş grubunu etkilediğine dair bir araştırma yaptı. 100 bine yakın Delta vakasını mercek altına alan araştırmacılar yaptıkları inceleme sonucunda etkilenen yaş gruplarını açıkladı. Buna göre Delta teşhisi koyulan hastaların 50 yaş ve altı yaş grubunun en çok etkilendiği görüldü.

Can kaybının en sık görüldüğü yaş grubu ise 50 ve üzeri olarak açıklandı. Delta’nın her yaş grubuna bulaşabildiğine dikkat çeken araştırmacılar bunun istatiksel bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Ayrıca koku ve tat alma da yaşanan kayıp görülen belirtiler arasında azaldı. Artık ilk 10 belirti arasında bulunmuyor. Spector, “İnsanlar bunun mevsimsel bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu yanlış” açıklaması tüm dünyayı endişelendirdi.

İlgili Makaleler