Gündem

Aile Hekimleri Ve Çalışanlarına Güzel Haber! Ek Ödeme Ne Kadar?

Koronavirüs‘ ün hız kazanmasıyla en çok sağlık çalışanları zor durumda kaldı. Gece gündüz hastanede çalışmak durumunda kalan sağlık çalışanları ve aile hekimleri için yeni bir karar alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karara göre 1 Temmuz itibaren Aile Hekimleri ve Sağlık Çalışanlarına ek ödeme yapılacak.

Ek Ödeme Ne Kadar Olacak?

Koronavirüs vakası ülkemizde 2020 Mart ayında görülmüştü. Bu dönemde sağlık çalışanları en özveriyle çalışan meslek grubu oldu. Haklarını ödemek her ne kadar mümkün olmasa da Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları ve aile hekimleri için yeni bir açıklamada bulundu.

Alınan karara göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Temmuz tarihinden itibaren 3 ay boyunca sözleşmeli aile hekimlerine aylık 3 bin, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarına da bin 500 liraya kadar ek ödeme yapılacağı açıkladı. Üstelik sağlık Çalışanları, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında da ek şekilde ödemelerden yararlanmıştı. Bu bağlamda yapılan ek ödemeler 500 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik göstermişti.

 

İlgili Makaleler