Gündem

Bitcoin’ den Flaş Haber! An İtibariyle 700 Bin Kişi Zarar Etti!

İnternet aracılığıyla kullanılan, hiçbir merkezi otoriteye ya da aracı kuruma bağlı olmayan, sanal para birimi olan kripto paradan önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Bitcoin’ e yatırım yapan %66 ‘lık kısmın sürekli zarar ettiğini belirtmesi kullanıcılarını endişelendirdi. 700 Bin Bitcoin kullanıcısı şimdi ne olacak?

Bu düşüşün sebebi ne?

Yeni yılla birlikte kripto para da büyük bir artış yaşanmıştı. Bunun üzerine gözler kripto paraya çevrilmiş yatırımlar yapmaya başlamıştı. Özellikte Tesla gibi şirketlerin Bitcoin’ e yatırım yapması ve bazı ülkelerin yeni para birimi olarak kabul etmesi dikkat çekmişti. Ancak alınan bilgilere göre yaklaşık 700 Bin kişi kripto paradan zarar ettiği belirtildi. Tesla’ nın Bitcoin ticaretini durdurması ve Çin’in kripto paralara karşı aldığı tavır sonrası kripto para ivme aşağıyı gösterdi.

Alınan verilere göre son piyasa hareketlerinde Bitcoin satın alan 700 bin yatırımcının bu pazarda sürekli olarak zarar ettiği açıklandı. Buna ek olarak 3,5 milyondan fazla Bitcoin adresi zarar ederken öte yandan 1,7 milyon Bitcoin adresinin kar ettiği belirtildi. Kripto para şu an için 32.200 dolardan işlem görmektedir.

İlgili Makaleler