Gündem

Bayram Öncesi Emekli İkramiyelerini 1200 TL’ye Yükseltilsin Talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu bayram ikramiyeleri konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bu konuda hükümete çağrıda bulunan Aykut Erdoğdu, yaşanan ekonomik dalgalanma sürecine dikkat çekerek ikramiyelere zam yapılmasını talep etti. Aykut Erdoğdu emekli ikramiyelerine zam konusunda ise yüzde 20 oranı üzerinde durdu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE YÜZDE 20 ZAM YAPILSIN 

Mayıs son günlerinde ödenmesi planlanan 2019 yılı bayram ikramiyeleri için Cumhuriyet Halk partisi enflasyon zammı talep etti. Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ikramiyelerin en az enflasyon oranında yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda 2018 yılı 2019 yılı arasında ki alım gücüne vurgu yapan Aykut Erdoğdu 200 TL’lik birfark oluştuğunu ifade etti. 

”Geçtiğimiz yıl torununa pantolon, gömlek, tişört, çorap ve ayakkabıdan oluşan bayramlık alan bir emeklimiz, torununu bu yıl yine sevindirmek isterse aynı giysilere 198 TL ödemek zorunda kalacak. Eğer giysi değil de oyuncak alırsa geçen yıl 16 liraya aldığı oyuncağı bu yıl 21 TL’ye alabilecek… Tüm bu rakamlar, ikramiyelerin en azından enflasyon oranında artırılması gerektiğini ortaya koyuyor”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir