Gündem

Koronavirüs Kısırlık Yapıyor mu? Miami Üniversitesi Bilim İnsanları Açıkladı!

Koronavirüs ile mücadele ederken aşının olabilecek yan etkilerinden dolayı aşı olmak isteyen vatandaş endişeli. Aşılama hızını düşüren bir diğer iddia ise özellikle erkeklerde kısırlığa sebep olması konusuydu. Miami Üniversitesi Miller Tıp Fakültesi bilim insanları konuya açıklık getirmek için önemli bir araştırmaya imza attı. Peki sonuç ne oldu?

Aşılar analiz edildi

Miami Üniversitesi doktor ve araştırmacıları konuya ilişkin çok bir çalışmaya imza attı. Miami Üniversitesi Miller Tıp Fakültesi ekibi çocuk sahibi olmak isteyen genç ve orta yaşlı erkeklerde dahil olmak üzere her yaştan erkek için potansiyel olarak geniş kapsamlı bir araştırmayı sonuçlandırdı.

Miami Üniversitesi Miller Tıp Fakültesi Üreme Ürolojisi Programının yöneticisi Ranjith Ramasamy: “Aşılar erkek kısırlığına veya cinsel işlev bozukluğuna neden olmuyor ancak COVID-19 olabilir.” açıklamasında bulundu.

Ranjith Ramasamy, “Meslektaşlarım ve ben, COVID-19 enfeksiyonundan ölen altı erkeğin testislerinin otopsi dokularını analiz ettik. Sonuç, erkeklerden birinin dokularında COVID-19 virüsü çıktı. Diğer üçünde azalmış sperm sayısı ortaya çıktı. COVID-19 atlatmış bir başka hastaya enfeksiyondan yaklaşık üç ay sonra testis biyopsisi yapıldı. Biyopsi, koronavirüsün hâlâ testislerinde olduğunu gösterdi.” şeklinde ifade etti.

İlgili Makaleler