Gündem

Çocuklarının Hareketlerini Takip Etmek İsteyenler! Bu Akıllı Saatler…

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocukları için endişelenen ve onları merak eden ebeveynler yeni yollar aramaya devam ediyor. Çocuklarının nerede olduklarını ve neler yaptıklarını incelemek isteyen anne-babalar akıllı saatlere yönelmeye başladı. Ancak Siber güvenlik kuruluşu ESET, alınacak ürün konusunda kesinlikle seçici olunması gerektiğinin altını çizdi. Peki akıllı saat alırken nelere dikkat etmeliyiz?

  1. Google’da marka adını ve hatta model adını, “güvenlik açığı” veya benzeri kelime grupları ile birlikte arayın. 
  2. Üreticinin web sitesindeki gizlilik politikalarını dikkatlice okuyun.
  3. Güvenlik açıkları sık görülür, ancak üreticinin hemen müdahale etmeye hazır olduğundan emin olmak önemlidir. Ayrıca, yazılımın güncellenip güncellenemeyeceğini ve güncelleniyorsa üreticinin bunu düzenli olarak yapıp yapmadığını kontrol edin.
  4. Markasız cihazlar satın almaktan kaçının. Bir cihazın satın alım maliyetinden tasarruf etmek, sonrasında verilerinizin çalınması gibi daha yüksek maliyetlere yol açacak sorunlar çıkarabilir. 
  5. Akıllı saatin güncellemelerini kendiniz yapmayı unutmayın.
  6.  Çocuklarınızın konuşmalarını ve çevredeki sesleri dinlemenizi sağlayan modeller vardır. Bu tür işlevler, çocuğunuzun bir yabancıyla etkileşime girmesi durumunda yararlı olabilir.

İlgili Makaleler