Askeri Kurumlar İçin Alım İlanı: En Az İlkokul ve Lise Mezunu Personel Alınıyor

2019 yılı askeri personel alım ilanları Mayıs ayı içerisinde de devam ediyor. 

Bu kapsamda iki farklı bakanlık bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren kuvvet komutanlıklarına yapılan alımlara ilişkin tüm ayrıntıları sizler için derledik. 

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI

Kuvvet Komutanlıkları bünyesine yapılan personel alımları ve bu personel alımlarına dair kadro kontenjan bilgileri şu şekilde,

Devlet Personel Başkanlığı ile kurumların kendilerine ait internet siteleri üzerinden yayımlanan ilanlara göre İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılıyor.

İlanlara Göre;

İçişleri Bakanlığı yayımladığı bir duyuru ile bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Sahil Güvenlik Komutanlığı kadroları için askeri personel alımı yapacağını ilan ederken Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında alımların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine olacağı duyuruldu.

KADRO KONTENJAN BİLGİLERİ 

* İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı için yayımladığı askeri personel alım ilanında en az lise mezunu adaylar arasından Uzman Erbaş alımı yapacağını duyurdu.

* Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere en az ilköğretim mezunu adaylar arasından sözleşmeli er alımı yapacağını ilan etti. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine yapılacak olan personel alımlarına başvurular için talep edilen koşullar;

Türk vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum olmamak, Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı alım ilanı için 27 yaşından küçük olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve en az lise mezunu olmak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personel alım ilanı için en az ilköğretim mezunu olmak, 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak.

İLAN DETAYLARI

Genel olarak detaylarını aktardığımız ilanlara dair başvuru kılavuzuna aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı askeri personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

MSB askeri personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir