Gündem

Milas, Antalya, Marmaris… 9 Gündür Devam Eden Yangınlarda Son Durum!

Türkiye’nin pek çok yerinden 9 gündür yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken tüm halk ve bazı ünlü isimler seferber oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesine sıçrayan yangın sebebiyle iki mahalle tahliye edilirken öte yandan yakın yerleşim yerleri çevresindeki ağaçlar önlem amaçlı kesildi.

Bakan Pakdemirli Açıkladı

28 Temmuz’da bu yana özellikle Akdeniz ve Ege’de çıkan 192 yangından 180’i kontrol altına alındığı belirtildi. Bakan Pakdemirli resmi Twitter hesabından Bakan Pakdemirli “Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. Ormanın Kahramanları’ nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor” açıklamasında bulunurken Termik Santral’ de her hangi bir sorun olmadığı soğutma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

İletişim Başkanlığı ise yaptığı açıklamada: “28 Temmuz-05 Ağustos 2021 tarihleri arasında, ülkemizde meydana gelen 189 adet orman yangınının 174’ü devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler