Gündem

Koronavirüs’ te Yeni Gelişme! Ölümcül Vakalarda Son Durum Nedir?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), koronavirüs‘ e ilişkin yeni bir araştırmanın sonucunu yayınladı. Alınan verilere göre gerçek hayatta, aşıların koruma sağladığını ve tüm dozlarını yaptıran kişilerin yüzde % 99,99’undan fazlasının hastaneye yatmasını gerektiren veya ölümle sonuçlanan bir vakası olmadı tespit edildi.

Ağustos itibariyle ABD’de 164 milyondan fazla insanın tam olarak aşılandığı tespit edildi. Bu kişilerin yüzde 0,001’inden daha azı hayatını kaybetti. Yüzde 0,005’ten azı ise koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

CDC Açıklama Yaptı

CDC, “Bugüne kadar, aşıda çığır açan enfeksiyonları bildirilen kişiler arasında vaka demografisi veya aşı özelliklerinde beklenmeyen bir model tanımlanmadı”

“Koronavirüs aşıları etkili ve pandemi’yi kontrol altına almak için kritik bir araçtır. Bununla birlikte, aşılanmış kişilerde hastalıkları önlemede hiçbir aşı yüzde 100 etkili değildir. Tam olarak aşılandığı halde, hastaneye kaldırılan veya koronavirüs sebebiyle ölen insanlar bekleniyordu, ancak koronavirüs ölüm oranları göz alındığında oldukça düşük bir yüzdeye sahip.”

İlgili Makaleler