Kamu Haberleri

3600 Ek Gösterge Yasası İçin Memurları Sevindirecek Torba Yasa Önerisi

Kamu kurumlarında görevli bazı meslek gruplarında ki personeller için ek gösterge düzenlemesi yapılması bekleniyor. Hükümet tarafından aylar öncesinde açıklanan 3600 ek gösterge için ise çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda sürecin uzaması ile konuya ilişkin yeni talepler dile getiriliyor. Bu taleplerin sonuncusu Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci’den geldi. 

EK GÖSTERGE TORBA YASAYA EKLENSİN

Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci kamu gündemine ilişkin değerlendirmelerinde, AK Parti tarafından meclise sunulan torba yasanın kapsamına dair bilgiler verdi. Konuşmasının ilk bölümünde meclise sunulan yasanın yeni üniversiteler kurulması, köprü geçiş cezalarının affı, müfettiş, uzman gibi kamu çalışanlarının kurumlar arası yer değişikliği, hurda teşvikleri gibi konu başlıklarının bulunduğunu ifade eden Önder Kahveci kamu personellerinin beklentilerine değindi. 

Torba yasa da kamu personellerinin beklentileri ile ilgili düzenleme olmadığını ifade eden Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci geçtiğimiz yıl sözü verilen ek göstergenin bu torba yasada olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

”Bu teklif kamu çalışanlarının beklentilerini içermemektedir. Geçen yıl gerçekleştirilen seçimler öncesi vaatler arasında yer alan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceği hususunun bu teklifte yer almamış olması büyük bir eksikliktir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir