Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! Tek Bir İl Kırmızı Kaldı!

Koronavirüs aşılamasında son durum her gün Sağlık Bakanı resmi internet sitesi ve Twitter üzerinden paylaşılmaya devam ediyor. İl İl aşıda son durumu yayınlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamada konusunda yaptığı açıklamada, kırmızı kategoride sadece Şanlıurfa’nın kaldığını belirtti.

Türkiye`de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 46 milyon 649 bin 44`ü birinci doz, 35 milyon 672 bin 814`ü ikinci doz, 7 milyon 929 bin 901`i üçüncü doz olmak üzere 90 milyon 405 bin 737`ye yükseldi. En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Eskişehir oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden açıklama yaptı:

“4 iyi haber! Bursa ve Trabzon’dan söz ettik. Diğer 2 haberimiz de önemli: Mardin çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine, Adıyaman yüksek risk seviyesini orta risk seviyesine indirdi. Kırmızı tek ilimiz var, Şanlıurfa. İlk doz aşı oranıyla o da hepimizi sevindirecek! Tabloda, aşılama oranı yüzde 55’in altında olan iller kırmızı, 55-65 arası turuncu, 65-75 arası sarı ve 75’ten yukarısı ise mavi renkle gösteriliyor.” ifadesinde bulundu.

İlgili Makaleler