Kamu Haberleri

Adalet Bakanlığı Memur Alımı: Mübaşir Alımı İlan Tarihi ve Başvuru Koşulları

Adalet Bakanlığı’nın 2019 yılı personel alım planlaması 8 bin istihdam civarında. Kamu personeli alımı bekleyen adayların yakından takip ettiği ve merakla beklediği alımlarda yer alacak Mübaşir kadrosunu haberimizde ele alıyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI MÜBAŞİR ALIM İLANLARI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanması beklenen ilanda en fazla alım yapılacak kadrolardan bir tanesi de Mübaşir pozisyonu olacak. Uygulamalı sınav ve özel koşulların bulunması kadro için KPSS puanı etkili olacak. 

Başvurular sonrası KPSS puan sıralamasıyla Mülakata giren adaylar, sözlü sınavdan başarılı olurlarsa atamaları yapılacak. 

Peki tüm bu bilgiler ışığında Mübaşir kadrolarına kimler başvuru yapabilecek? 2018 ve daha önceki yıllarda yayımlanan ilanlara göre tüm başvuru koşulları şu şekilde;

Genel Başvuru Koşulları

Mübaşir kadrosuna başvuru yapacak olan adayların Türk vatandaşı olması isteniyor. Erkek adayların askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması.

Diğer koşullar ise şu şekilde; 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Özel Başvuru Koşulları

Adalet Bakanlığı personel alımları için adaylardan KPSS, Öğrenim ve Yaş konularında talep edilen koşullar;

* Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, 

* 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına katılmış olmak ve ilgili puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

* En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Mübaşir alım ilanı da Adalet Bakanlığı 8 bin personel alım ilanı ile adaylara duyurulacak. Adalet Bakanlığı ilanının yayımlanma zamanı için ise kulislerde konuşulan tarih ise Haziran ayı içinde ilanın yayımlanması. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir