Gündem

Pfizer’den Biontech İçin Önemli Açıklama! 3. Doz Aşı Olanlar…

Koronavirüs aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. 3 doz aşı olan kişi sayısı toplam 91.081.547 olarak güncellendi. Yapılan araştırmalar sonucunda 3. doz Biontech aşı olanların 2 doz olanlardan üç kat koronavirüs’ e karşı daha etkili olduğu açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz aşı ile ilgili: “3 doz aşı olmuş kişilerin, 2 doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı” ifadelerinde bulundu.

Pfizer Yazılı Açıklama Yaptı

Alman- Amerikan ortak üretimi olan Pfizer yazılı olarak yaptığı açıklamasında, 306 kişide yapılan deneyler sonucunda 2. dozu olduktan 8 ay sonra 3. dozun kişiler üzerindeki etkisinin 3 kat arttığı tespit edildi. Henüz aşının detayları belirtilmedi. Ancak yan etkilerinin 2. doz ile aynı olduğu ve yan etkilerinin 24 saati geçmediği öğrenildi.

ABD tarafından yapılan açıklamada 16 yaş ve üzeri vatandaşlara üçüncü doz aşı için onay başvurusunun tamamladıkları öğrenildi. Gıda ve İlaç Dairesi onay çıkması halinde üçüncü doz aşılamayı 20 Eylül’de başlatmaya hazır olduklarını duyuruldu.

İlgili Makaleler