Gündem

Prof. Dr. Uğur Şahin Açıkladı! Kimler 3. Dozu Yaptırmalı?

Koronavirüs aşılama çalışmaları hıza devam ediyor. Prof. Dr. Uğur Şahin konuştu. 2 doz bioNTech aşısını yaptıranların merak ettiği bir diğer konu ise 3. doz aşının gerekli olup olmadığı BioNTech şirketinin CEO’su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin 3. doz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin “Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur” ifadelerini kullandı.

Kimler 3. Dozu Yaptırmalı?

BioNTech şirketinin CEO’su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Kölner Stadtanzeiger gazetesine yaptığı açıklamada 3. doz koronavirüs aşısı ile ilgili konuştu. Şahin Bağışıklık sistemi güçsüz olan kişiler için 3. dozun önemini vurguladı.

Sonbaharda vakalarda artış yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunan Şahin aşılamanın salgın sürecinde çok önemli olduğunu vurguladı. Ardından 5 ile 11 yaş aralığındaki çocuklara uygulanması planlanan koronavirüs aşısı ile ilgili de konuşan Şahin, “Şayet tüm veriler iyi görünür ve yetkili makamlar onay verirse, bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

5 ile 11 yaş aralığında bulunan çocuklara daha düşük dozun uygulanacağını açıklayan Prof. Dr. Şahin, Çocuklar için uygulanacak aşı dozunun 10 mikrogram olduğunu, bunun yetişkinlerdeki dozun üçte birine karşılık geldiğini ifade etti.

İlgili Makaleler