Kamu Haberleri

Adalet Bakanlığı 11 Bin 78 Personel Alımı İçin 60 KPSS ve Yaş Şartı Kaldırılsın Talebi

Adalet Bakanlığı’nın 2019 yılı personel alımları için beklenen açıklama geldi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan basın açıklamasında alımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay alındığı bilgisi adaylarla paylaşıldı. 

Adalet Bakanı Gül tarafından yapılan bu paylaşımın ardından artık ilanın kısa bir süre içerisinde yayımlanması bekleniyor. 

Bu Çerçevede;

İlan edilmesi beklenen 11 bin 78 personel alımı için adayların KPSS, Yaş ve bazı konularda talepleri bulunuyor. Bu talepleri sizlere aktarıyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI 11 BİN 78 PERSONEL ALIMI

Öncelikle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan paylaşımı sizlere aktarıyoruz. Alımlar için yapılan bu paylaşımda adayların beklediği detaylar yer aldı. 

O Paylaşımlar;

1-) Yeni personel talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Adliyelerde, Bakanlık merkez teşkilatında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edeceğiz.

2-) Bu kapsamda zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personel alımı ilanına yıl içerisinde çıkacağız. Teşkilatımıza güç katacak yeni personelimizle adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getireceğiz. Adalet teşkilatımıza hayırlı olsun.

KPSS ŞARTI 60 OLSUN TALEBİ

Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı personel alım ilanlarında yer alan kadrolara başvuru yapabilmek için bazı koşulları sağlamak gerekiyor.  Bu koşulların başında KPSS şartı geliyor.

Bakanlık 2018 yılı ve daha öncesinde yapmış olduğu alımlarda adaylardan ilgili KPSS türünden en az 70 KPSS puanına sahip olmalarını talep etti. 

Adaylar bakanlığın bu şart talebinin 2019 yılı alımları için esnetilmesini istiyor. Yıl içinde yapılan personel alım sayısının az olmasına vurgu yapan adaylar başvurular için şartın 70 KPSS’den 60 KPSS’ye düşürülmesini istiyorlar. 

35 YAŞ ŞARTI KALDIRILSIN TALEBİ

Adalet Bakanlığı personel alımlarında yer alan bir diğer koşul ise yaş şartı. Bakanlık ilan ettiği pozisyonlar için adayların en fazla 35 yaşında olmalarını istiyor. 35 yaşından büyük adaylar ise bu şartın kaldırılmasını ve merkezi atamalarda olduğu gibi yaş şartı olmadan alımların olmasını istiyorlar. 

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

* KPSS şartı 70 puandan 60 bandına düşürülmeli mi?

* Yaş şartı kaldırılmalı mı?

* Başka hangi şartlarda değişiklik yapılmalı?

Tüm bu sorulara karşı görüşlerinizi haberimizin altında bulunan yorum kısmına üye olmadan yazabilir ve taleplerinizi yetkililere duyurabilirsiniz.

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. kesinlikle lisans mezunları için puan farkı düşürülmeli 60 yapılmalı yetkililer bunun farkına varmalı lise mezunu da aynı puanla gırıyor ve kpss cok cok daha kolay lisans olarak 70 almak artık çok zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir