Kamu Haberleri

Şehir Hastaneleri Personel Alımı: Hangi Kadrolarda, Ne Zaman Alım Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde farklı şehirlerde yapımları devam eden çok sayıda şehir hastanesi bulunuyor. 

Yapıldıkları şehirlerin çehresini değiştiren şehir hastaneleri, on binlerce kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitede oluyor.

Çok sayıda personel ihtiyacının yaşandığı ve yaşanacağı şehir hastaneleri için ise önemli açıklamalar yapılmıştı. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda, şehir hastanelerine önümüzdeki süreç için alımlar olacağı bildirilmişti. 

ŞEHİR HASTANELERİNE PERSONEL ALIM SÜRECİ

Şehir hastanelerine personel alımı için yayımlanması beklenen personel alımlarına ilişkin en önemli detay kadro konusunda oldu. Elde edilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı şehir hastanelerine çeşitli statülerde personel alımı yapacak. Alımlar hem sağlık personeli, memur, sağlık işçisi, ve kamu işçisi statülerinde olacak.

Bu alanlarda yapılacak alımlara ilişkin paylaşılan bilgilerde bazı kadrolar gün yüzüne çıkmıştı. Bu çerçevede ilanlarda yer alması beklenen bazı kadrolar şunlar:

Hasta yönlendirme ve danışma(tıbbi sekreter, resepsiyon, refakat, hasta taşıma), çağrı merkezi görevlisi, oda destek personeli, mutfak personeli(aşçı, aşçı yardımcısı, kepçeci, bulaşıkçı, meydancı, depo personeli,  temizlik personeli (hastane ve hastanede temizlik süreçleri), hastane güvenliği, otopark personeli.

Ayrıca bu kadrolara ek çok sayıda ve alanda personel alımı yapılması bekleniyor. 

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Şehir hastanelerine personel alımı konusunda açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelmişti. Kapatılacak olan hastanelerden aktarılan personel alımlarına ek açık kadrolara alımların olacağını duyuran Bakan Koca ise alım sürecine ilişkin bilgi vermemişti.

Ancak; bu konuda bazı değerlendirmelerde bulunmak mümkün. 

Seçim gündeminin bitmemesi, ekonomik dalgalanmalar, meclise gelecek konuların çok fazla olması gibi nedenlerden dolayı ertelenen personel alımlarının bu süreçlerin normale dönmesiyle ilan edilmesi bekleniyor. Öne çıkan ilan tarihi ise Haziran dönemi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir