Gündem

Aşı Yaptırmak İstemeyenler! O Ülkede Hayat Onlara Pahalanacak!

Almanya aşı olmayan vatandaşlar için çok önemli bir karar aldı. Aşı olmayı kabul etmeyen vatandaşlara artık hayat daha pahalı olacak. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın eyalet sağlık bakanlarıyla yaptığı toplantıda alınan bu karar 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Alınan kararın detayları…

Vatandaş’ı Aşıya Teşvik

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın eyalet sağlık bakanlarıyla yaptığı toplantıda, ülkede aşı yaptırmak istemeyenlerle ilgili yeni kararlar alındı. Alınan karara göre 1 Kasım 2021 ‘den itibaren aşı olmayan vatandaşların koronavirüs ‘e yakalanmalarından sonra karantinaya girdiklerinde çalışmadıkları günler için ücret kaybından dolayı devletten tazminat alamayacak.

Aşı olmayı reddettikleri takdirde restoran veya tiyatro, sinema, konser gibi çeşitli etkinliklere girmek için PCR testlerinin ücreti vatandaşlar tarafından ödenecek. 12-17 yaşlarındaki gençler ve çocuklar ile hamileler ise bu testleri 31 Aralık’a kadar ücretsiz yaptırabilecek.

Sağlık Bakanı Spahn, “Kendilerini ve başkalarını aşı yoluyla koruyanlar, aşı olmayanlar için neden para ödediklerine ilişkin haklı bir soru soruyorlar.” ifadesinde bulundu.

İlgili Makaleler