Gündem

Moderna ‘nın CEO’sundan Flaş Açıklama! Koronavirüs Bitişi İçin Tarih Verdi!

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünya koronavirüs ile savaşıyor. Eski normal hayatımıza dönmemizi güçleştiren ve 2020’nin ilk aylarında hayatımıza giren koronavirüs’e  ilişkin sevindiren haber ABD’den geldi. Yapılan açıklamaya göre virüse karşı aşı geliştiren ABD merkezli Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel salgının biteceği tarihi açıkladı. Peki Pandemi ne zaman bitecek?

1 Yıl İçinde Kurtulacağız!

Virüse karşı pek çok aşı geliştirildi. Bilim insanları ilaç için de pek çok çalışma yürütüyor. Dünya genelinde 5 milyar dozun üzerinde aşı yapılırken bu durum sayesinde tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Herkesin aklındaki soruya ABD’den yanıt geldi. ABD merkezli aşı üreticisi Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, salgına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Reuters’ta yer alan Son Dakika gelişmesine göre, virüse karşı aşı geliştiren şirketin CEO’su Bancel, pandeminin 1 yıl içinde biteceğini öne sürdü. Bancel’a göre, bu süre zarfında dünya üzerindeki herkesi aşılamaya yetecek doz üretilmiş olacak.

Bancel, ‘İki seçeneğiniz var. Aşı olup iyi bir kış geçirebilirsiniz. Ya da aşı olmayıp hasta olma riskini göze alacaksınız’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler