Gündem

YouTuber’lara Üzücü Haber! Artık Ne Kadar Vergi Ödeyecekler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı son bir kaç aydır Vergi Reformu Paketi‘nin üzerinde çalışmalar yürütmeye devam ediyordu. Hürriyet gazetesi Nuray Babacan‘ın haberine göre önümüzdeki hafta TBMM‘ye gönderilecek ve yasalaştırılacak paket yeni bir yapılanma düzeyinde çeşitli düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler arasında YouTube’ a ilişkin önemli kararlar da alındı.

Yeni Paketin Detayları Gelmeye Başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığı‘nda yasalaşması beklenen paket hakkındaki gerçekleşen toplantıda sona gelindi. Bu bağlamda yasalaşacak pakete ilişkin önemli detaylar gelmeye başladı. YouTuber ‘ların başta olduğu ve sanal ortamdan para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesileceği bilgisi YouTuber’ları üzdü.

Reklam nedeniyle vergi mükellefi konumuna ulaşan kişilerin ayrıca vergileneceği açıklandı. Bunun yanı sıra defter tutma zorunluluğu gibi bir durum ortadan kalkıyor. Dijital platformlarda ders konulu içerik üretenler ya da yemek programı yapanlar belli bir izleyici sayısından sonra izleme altına alınıyor. Yeni pakete göre Google ya da YouTube tabanlı ödeme yapılanlardan artık bu ödemenin vergisi talep edilecek.

İlgili Makaleler