Ekonomi

30 Bin TL Bedelli Askerlik Ücreti İçin İhtiyaç Kredisi Kampanyaları

Yeni askerlik sistemine dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Meclis Komisyonuna gelen yeni askerlik düzenlemesi komisyondan kabul edildi. Meclis komisyonunun ardından Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek tasarının kısa sürede onaylanması bekleniyor. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE BEDELLİ ÜCRETİ

Yeni askerlik sisteminde yapılacak en köklü değişikliklerden bir tanesi de bedelli askerlik konusunda oldu. Geçtiğimiz dönemlerde dönem dönem çıkarılan bedelli askerlik yeni düzenleme ile kalıcı hale geliyor. Ayrıca bedelli askerlik için yaş şartı da aranmayacak. 

Bu kapsamda 1 ay eğitimin ardından bedelli askerlik ile terhis olacak vatandaşlar 30 bin TL civarında bir rakam ödeyecekler. Bu rakamı kredi kullanarak ödemek isteyen vatandaşlar için ise ödeme detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Bedelli Askerlik İçin Kredi İmkanları

Bedelli askerlik için sunulan ilk kredi imkanlarında 12 ay ve 24 ay vadeli olarak duyuruldu. Sözcü’de yer alan habere göre, bu kredi imkanlarında en uygun faiz ornaı yüzde 1.90 olarak gözel çarptı. Bu oran ile 12 aylık kredi çeken bir vatandaş ayda 2 bin 885 TL kredi ödeyecek. Toplam ödenen tutar ise 34 bin 629 TL olacak. 24 ay vadeli aynı faiz oranıyla çeken kredi ise 1636 TL olarak ödenecek. Bu ödeme planında geri ödenecek toplam tutar 39 bin 285 TL oldu. 

Sözcü.com adresinde yer alan kredi tablosu

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir