Gündem

Araştırmalarıyla Bilinen Oxford Üniversitesi’nden Flaş Koronavirüs Açıklaması! Kimler Riskli?

Araştırmalarıyla tüm dünya tarafından kabul gören Oxford Üniversitesi önemli bir araştırmayı açıkladı. 2019 yılından bu yana tüm dünyayı etkileyen koronavirüs’e ilişkin yapılan araştırmaya göre 421 bin hastanın verilerini inceleyerek koronavirüs’e yakalanması durumunda hastanelik olma şansı en yüksek grup belirledi.

Koronavirüs’ün En Kapsamlı Çalışması Sonuçlandı!

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 421 bin hastanın verilerini analiz eden ekip koronavirüs’e yakalanması durumunda hastanelik olma şansı en yüksek grup belirlendi.

Üniversite, sigara içenlerin hastaneye kaldırılma ve koronavirüs’ten ölme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre, sigara içenler koronavirüs’e yakalanırlarsa hastaneye kaldırılma olasılıklarının yüzde 80 daha fazla olduğu tespit edildi.

Ayrıca İngiltere’de yapılan bir araştırma ile aşı tartışmalarına son nokta konuldu. Aşı olmayanların koronavirüs’e yakalanma oranının olanlara oranla 3 kat fazla olduğu belirlendi.

Ulusal İstatistik Enfeksiyon Araştırması Ofisi tarafından yapılan araştırmaya göre, iki doz Pfizer aşısı olanların aşı olmayan birine kıyasla koronavirüs için pozitif test etme olasılığı yüzde 66 daha az. Moderna için yüzde 76 ve AstraZeneca için ise yüzde 54 olduğu tespit edildi.

İlgili Makaleler