Gündem

Asgari Ücret İle Çalışanlara Temmuz’da Enflasyon Farkı Zammı Var Mı?

Enflasyon oranlarının belirli bir seviyenin üzerinde olması maaşların erimesine neden oluyor. Memur ve emeklililer ise bu konuda toplu sözleşme kapsamında bir nebze olsun eksiklikleri kapatıyorlar. 

Toplu sözleşme kapsamında enflasyon oranı, yüzde 4 enflasyon oranının üzerinde olursa oluşan fark maaşlara zam olarak yansıyacak. 

6 aylık enflasyon oranının hesaplanması ile belirlenecek olan enflasyon zammı için 4 aylık süreçte oluşan oran 3.99 seviyesinde. Mayıs ve Haziran aylarında oluşacak enflasyon oranları ile bu rakam netlik kazanacak.

ASGARİ ÜCRETLİ İŞÇİLERE ZAM VAR MI?

Bilindiği üzere enflasyon farkı zammı Temmuz ayında hesaplara yatırılıyor. Bu kaspamda asgari ücret ile çalışan işçilerde enflasyıon farkı zammı konusunu araştırmaya başladılar. Kamu İlanları olarak işçilere enflasyon farkı zam konusunu detayları ile sizlere aktarıyoruz. 

Asgari ücret ile çalışan işçilerin maaşları Türk İş ile TİSK arasında gerçekleşen görüşmelere göre belirlenir. Bu görüşmeler her yıl Aralık ayında başlar Ocak ayında neticenir. 2019 yılı için de asgari ücret görüşmeleri 2018 yılı Aralık ayında başladı ve 2 bin 20 TL olarak belirlendi. 

Bu tutar işçinin bir yıllık alacağı tutardır. Yani işçilere Temmuz ayında herhangi bir zam yapılmaz. Enflasyon farkı zammı da buna dahil. Kısacası asgari ücret ile çalışan vatandaşların maaşları en erken 2020 yılı Ocak ayında artış gösterecek. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir