Gündem

Bilim Kurulu Üyesinden Son Dakika Açıklaması! Aşılamaya Rağmen Vaka Sayısı Neden Düşmüyor?

Koronavirüs ile mücadelede aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Ancak vaka sayılarındaki yükseliş “Aşı olmamıza rağmen neden hala vaka sayıları düşmüyor?” sorularını akıllara getiriyor. Bu konuya Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü açıklık getirdi. Prof. Dr. Özlü açıklık getirdi. Grip olduğunuzu düşünseniz bile hastaneye başvurmalısınız ifadelerini kullandı.

3. Doz Gerekebilir

Prof. Dr. Özlü, “Kovid olmadıklarını, nezle veya grip olduklarını düşünüyorlar. Kovid’i kendilerine yakıştıramıyorlar. Bu yüzden de hastaneye başvuruda gecikme yaşanıyor. Delta varyantına bağlı ölümler daha önceki virüslere göre 2 katına ulaşmış durumda. İlacın ruhsat almasında şu ana kadar yapılan çalışmalar yeterli olmayabilir, göreceğiz. Şunda yapacağımız en iyi şey hastalanmamak. Aşılanmak. ” dedi.

Prof. Dr. Özlü, “Genelde 6-8 aylık çalışmalarda 6-8 ay sonra kandaki antikor seviyelerinin azalmaya başladığı görülüyor. Koruculuk seviyesinin düştüğüne dair yayınlar gelmeye başladı. Esas olan herkeste aynı olmadığı. 6-8 ay geçince üçüncü doz gerekebilir. Bu kararı bakanlık alacak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler