Ekonomi

Ramazan Bayramından Önce 680 Bin Kişi İçin Erken Maaş Müjdesi

Devlet vatandaşların Ramazan Bayramı’nda mağduriyet yaşamamaları adına çok sayıda ödeme için erken ödeme kararı aldı. 

Kamu işçilerinin tediye ödemeleri, ikramiyelerin ödenme süresi gibi ödemelerde alınan bu kararlardan bir tanesi de işsizlik maaşı alan vatandaşlar için oldu. 

İŞSİZLİK MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK

Türkiye’de işsizlik sorunu hem hükümetin hemde vatandaşlar için büyük bir sorun. Ekonomide yaşanan uzun süreli dalgalanmalar nedeniyle gittikçe büyüyen işsizlik sorunu, çok sayıda vatandaşın işsiz kalmasına neden oldu.

TÜİK Şubat ayı verilerine göre 4 buçuk milyon işsizin bulunduğu Türkiye’de işsizlik maaşı vatandaşların sayısı da 680 bin civarında. 2019 yılında artan ve en az 1015 TL olarak ödenen işsizlik maaşı için önemli bir karar alındı. 

İşsiz vatandaşların bayramda ekonomik anlamdan zor günler geçirmesini istemeyen devlet bu vatandaşların ödemelerini 5 Haziran tarihinden 31 Mayıs tarihine çekti. Bu karar ile vatandaşlar maaşlarını Ramazan Bayramı öncesinde PTT şubelerinden çekebilecekler. 

Konuya ilişkin açıklama ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk açıklamasında işsizlik ile kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 31 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir