Gündem

Toplu Taşıma Araçlarını Kullananlar Dikkat! Yeni Sisteme Geçiliyor!

Türkiye’ de toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaş sayısı yok denecek kadar az. Bu bağlamda yurdun dört bir yanında toplu taşımaya ilişkin önemli bir karar alındı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından yapılan açıklamada farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesinin sağlanacağını ifade etti.

Türkiye Kart Milyonlarca Lira Zararın Önüne Geçecek!

PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu: “Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak. Örneğin, İstanbul’da almış olduğunuz bir kartla Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa…”

“Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanabiliyoruz. Üzerindeki boyalar da suda çözünebilir. Elektrikli araç kullanımına ve yenilenebilir enerji kullanan araçları kullanmaya dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler