Kamu Haberleri

Özel Güvenlik Personeli İle Bekçiler İçin Erken Emeklilik Umudu

Meclis Genel Kurulu’na iki meslek grubu için erken emeklilik önerisi sunuldu. Türkiye’den İsa Karakaş’ın haberine göre; güvenlik görevlileri ve bekçiler sunulan kanun teklifinde bazı haklar talep ediliyor. Söz konusu kanun teklifinin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE BEKÇİLERE ERKEN EMEKLİLİK TASARISI

TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Sosyal İlişkiler Komisyonuna bir kanun teklifi geldi. 22 Mayıs tarihinde komisyona gelen kanun teklifinde özel güvenlik görevlileri ile kamuda çalışan güvenlik görevlilerinin çalışma esasları hakkında bilgi verildi.

Bu personellerin yaralanma ve ölüme kadar gidebilen ağır bir risk ve tehlike altında çalıştıklarının vurgulandığı kanun tasarısında yaptıkları işin niteliği genel kolluk kuvvetlerinin yaptıkları görevlere de benzer olduğu ancak o personellerin yararlandıkları bazı haklardan yararlanamadıkları ifade edildi. 

Bu bağlamda ilgili tasarıda kolluk kuvvetlerine sağlanan hakların bu personeller için sağlanmamasının toplum vicdanını yaraladığı ifade edildi. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin de bu sınıfta yer aldığı dile getirilen kanun tasarında üyük bir özveriyle gece gündüz demeden, zor şartlar altında çalışan özel güvenlik çalışanlarına ve çarşı ve mahalle bekçilerine yıpranma hakkı tanınması talep edildi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir