Ekonomi

Asgari Ücrete Ek Zam Yapılsın Talebi

Türk İş Sendikası yapmış olduğu araştırma sonuçlarını hafta başında ilan etmişti. Sendika tarafından Mayıs ayı için yapılan araştırma sonuçlarında açlık ve yoksulluk sınırı rakamları kamuoyu ile paylaşılmıştı. 

Türk İş 2019 Mayıs ayında açlık sınırının asgari ücret seviyesini aştığını be 2 bin 124 TL’ye ulaştığını dile getirdi. Yine aynı araştırma sonuçlarına göre yoksulluk sınırının da 6 bin 918 TL olduğu bilgisi verildi. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Özellikle gıda alanında enflasyon oranlarının yükselmesi vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamasında zorluk yaşamalarına neden oluyor. Türk İş tarafından yapılan açıklamada vatandaşların Mayıs ayında Nisan ayına göre gıda harcama tutarı arttı. Bu artış ile birlikte açlık sınırı asgari ücret tutarının 103 TL üzerine çıkmış oldu.

Ayrıca söz konusu araştırmada dikkat çeken bir diğer sonuç ise evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2 bin 625 lira 42 kuruş olarak hesaplandı. 

Tüm Bunların Yanında;

Türk İş açıklamasında asgari ücret ile çalışan vatandaşların enflasyon rakamlarınadan çok etkilendiğini vurguladı. Sabit gelirli vatandaşların geçim sıkıntısının yaşadığının dile getirildiği açıklamada, asgari ücretin artırılması gerektiğini ifade edildi.  

”Dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı yılın ilk beş ayı sonunda 183 lira arttı ve yürürlükteki asgari ücretin gerisinde kaldı. Aynı şekilde bir çalışanın sadece kendisi için yapması gereken harcama tutarını karşılayabilmesi için net asgari ücretin 632 lira artması gerekiyor”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir