Kamu Haberleri

Memur Maaşları İçin Temmuz Ayı Enflasyon Farkı Zam Beklentisi Arttı

Toplu Sözleşme kapsamında Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılacak. 

Enflasyon oranının gıda ürünlerinde daha yüksek seviyede olması nedeniyle bu zammı iple çeken memurlar, ne kadar yapılacağı konusunda da araştırma içerisindeler. 

Kamu İlanları olarak memur maaşlarına yapılacak enflasyon zammına ilişkin son beklenti değerlendirmelerini paylaşıyoruz.

ENFLASYON ZAMMI TAHMİNLERİ ARTTI

Yılın ilk 4 ayının enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı da dahil olmak üzere 4 aylık periyotta enflasyon oranının yüzde 3.99 bandında olduğunu bildirdi. 

Memur maaşları ise yüzde 4’ün üzerinde ki değerler için uygulanacak. Bu kapsamda Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentileri maaşlara büyük etki edecek. Nisan ayı verilerinin açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon verileri için yüzde 6 yorumları yapılmıştı. Bu oran maaşlara ek yüzde 2 zam anlamına geliyor. 

Mayıs ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde ise enflasyon beklentileri yüzde 6.5’in üzerine çıktı. Temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammı alacak memurlar için yüzde 2.5 oranında da enflasyon farkı öngörülüyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir