GündemSağlık

Koronavirüs’te Flaş Gelişme! Ağlamamak İçin Bir Sebep Daha!

Koronavirüs neredeyse 2 yıldır hayatımızın merkezinde yer alıyor. Dünyanın dört bir yanında vaka ve vefat sayıları artarken diğer yandan aşı ve ilaç çalışmaları sürüyor. Koronavirüs ‘e ilişkin araştırmalar devam ederken son olarak yapılan araştırma dikkat çekti. Yapılan açıklamaya göre artık ağlayamayacağız. Çünkü iddialara göre koronavirüs gözyaşıyla da bulaşabiliyor. İşte detaylar…

Ağlayınca Ellerinizi Mutlaka Yıkayın!

Doç. Dr. Mustafa Ataş koronavirüs’e ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Doç. Dr. Ataş; “Salgın ilk başladığı dönemde, virüsün gözyaşında olup olmadığına ilişkin çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde gözyaşında da koronavirüs tespit edildi. Fakat gözyaşındaki virüsün ne denli bulaştırıcı olduğu anlamak mümkün değil. Bizler her halükarda dikkatli olmak durumundayız. Özellikle elimizi gözlerimize temas ettirdikten sonra bir başka yere, dilimize ve ağzımıza dokunmamamız gerekiyor. Gözyaşına temas edildikten sonra muhakkak ellerimizi yıkamamız lazım. Bu hususta çocukları da sürekli olarak uyarmamız gerekiyor. Çünkü onlar bu hususta çok dikkatli olamayabiliyor. Yalnızca gözyaşımıza dokunduktan sonra değil, hapşırdıktan, öksürdükten veyahut diğer salgılarımızı yaptıktan hemen sonra da muhakkak ellerimizi yıkamamız lazım.” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Ataş, “Maskenin muhakkak kullanılması gerekiyor. Bu virüs solunum yolu üzerinden bulaşıyor ancak gözün dış zarlarında da virüs enzimlerine rastlandı. Yani teorik bir şekilde bakıldığında gözden de bu virüsün bulaşma olasılığı var.”

İlgili Makaleler