Gündem

Anne Babalara Güzel Haber! İnstagram Gençlerin Hesaplarını Ebeveynlerine Verecek!

Son dönemin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması İnstagram, 7’den 70’e herkesin gözdesi oldu. Neredeyse her gün yeni bir özellik ve açıklamayla karşımıza çıkan İnstagram ‘dan şaşırtan bir hamle geldi. İnstagram’dan yapılan açıklamaya göre çevrimiçi güvenliğini artırmak için geliştirdiği ebeveyn kontrollerini ve diğer araçları ebeveynlere sunacağını açıkladı. İşte detaylar…

instagram

İnstagram CEO’su Açıkladı!

Instagram CEO’su Adam Mosseri “Platformumuzun, gençlerin önemsedikleri insanlarla zaman geçirebilecekleri, ilgi alanlarını keşfedebilecekleri ve kendilerini tanıyabilecekleri bir yer olmasından dolayı gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ebeveynler, gençlerin Instagram’da ne kadar zaman harcadıklarını görebilecekler. Ayrıca günlük 30 dakika, 45 dakika, 1 saat, 2 saat ve 3 saat zaman aralıklarında süre limiti koyabilecekler. İnstagram artık gençlere “Mola Ver” uyarısında bulunarak, kısa süreliğine sizi Instagram’dan çıkmaya teşvik edecek. Belirlediğiniz süre zarfında ‘Biraz derin nefes alın’, ‘Düşüncelerinizi yazın’, ‘En sevdiğiniz şarkıyı dinleyin’, ‘Yapılacaklar listenizdeki bir şeyi yapın’ gibi önerilerde de bulunacak. Ebeveynleri sevindiren yeni özellik bugünden itibaren Mola Ver özelliği ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Instagram kullanıcılarının erişimine açıldı.

İlgili Makaleler