Eğitim

ÖSYM 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sınava Giriş Belgelerini Açıkladı

ÖSYM Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sınav giriş belgelerinin açıklandığını duyurdu. 

ÖSYM sınav giriş belgelerine ilişkin duyuru yapmış olduğu duyurusunda adaylara bazı uyarılarda bulundu. 

2019 YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

ÖSYM Başkanlığı yüzbinlerce üniversite adayının merakla beklediği duyuruyu yayımladı. 

Kurum yayımladığı duyurusunda sınava katılacak adayların, sınava nerede gireceklerine ilişkin bilgilerin yer aldığı ve sınav girişinde kullanacakları Sınav Giriş Belgesini yayımladı. 

ÖSYM tarafından sınav giriş belgelerinin açıklanmasına ilişkin duyuruda ayrıca adaylara saat uyarısı da yapıldı.

ÖSYM’nin Sosyal Medya Hesabından Yapılan Duyuru

ÖSYM Başkanlığı’nca Yayımlanan YKS Duyurusu

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile saat 09.00’dan itibaren edinebileceklerdir.

DİKKAT!

2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir