Ekonomi

Whatsapp Kullanıcılarını İlgilendiriyor! Yatırımcılar İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp, neredeyse her gün bir yenilikle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Whatsapp, son dönemin en çok tercih edilen yatırım aracı olan kripto parayla ilgili flaş bir hamle yaptı. Uzun zamandır üzerinde çalışılan sohbet içinde para gönderme özelliği devreye girmeye başladı. İşte detaylar…

Novi İle Gönderilecek!

Bu özelliğini ilk olarak Brezilya ve Hindistan üzerinde kullanıma sunan Whatsapp, şimdilerde yeni özelliğini Amerika Birleşik Devletleri ‘nde test etmeye başladı.

Dolar endeksli Pax Dollars (USDP) kripto para birimi kullanarak gönderim sağlanıyor. Para gönderme işlemi, WhatsApp’ın kurucu şirketi Meta tarafından yaklaşık bir buçuk ay önce başlatılan Novi dijital cüzdanı tarafından destekleniyor. Novi herhangi bir sınırlamaya tabi olmayacak. Ayrıca kullanıcıların bakiyelerini korumak veya banka hesaplarına para aktarmak için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmayacak.

Facebook dijital cüzdanı Novi’nin Başkanı Stephane Kasriel ; “Bugünden itibaren ABD’de sınırlı sayıda kişi Novi aracılığıyla WhatsApp kullanarak para gönderip alabilecek. Böylece kullanıcılar için ailelerine ve arkadaşlarına para göndermek, mesaj göndermek kadar kolay hale gelecek.” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler