Gündem

Koronavirüs Cephesinde Önemli Gelişme! Artık Bu Ürünle Tespit Edilebilecek!

Dünyanın dört bir yanında koronavirüs ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Milyonlarca can kaybına sebep olan koronavirüs için aşı ve ilaç çalışmaları sürüyor. Öte yandan tanı ve tespit için de çalışmalar yapılıyor. Son olarak Japonya’dan gelen açıklama vatandaşı heyecanlandırdı. Artık yeni yöntemle koronavirüs’ü tespit etmek kolaylaşabilir. İşte detaylar…

Koronavirüs İçin Yeni Maske!

Japonya’nın Kyoto Valiliği Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs tespit maskesi tüm dünyayı heyecanlandırdı. Tespit etmeyi kolaylaştıracak olan maske ultraviyole ışık altındayken parlayarak kişinin koronavirüs taşıdığını tespit edebilecek.

Japon araştırmacılar, akıllı telefonlardaki led ışığı kullanılarak virüsün tespit edilmesi için çalıştıklarını açıkladı. Vice World News’e konuşan baş araştırmacı Tsukamoto, bu testle birlikte virüsün tespitinin, PCR testlerinden çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde yapılabilmesini hedeflediklerini ifade etti. Bu bağlamda artık PCR testine gerek duymaksızın yeni maske ile de koronavirüs tespit edilebilecek.

İlgili Makaleler