Ekonomi

İstanbul İlinde Son Dakika! İçtiğimiz Suya Bile Zam Geldi!

Son dönemlerde arka arkaya gelen zam açıklamaları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde suya zam teklifi meclis masasına geldi. Belediye’nin yüzde 57,8 zam ve her ay TÜFE oranında artış talebi AK Parti-MHP oyları ile reddedildi. Ancak an itibariyle İstanbul’da suya yüzde 20.58 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte detaylar…

İstanbullular dikkat: İSKİ'den önemli uyarı!

“İSKİ Batsın” Demek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. oturum toplantısı bugün gerçekleşti.  Tarife Komisyonu Başkanı AKP’li Meclis Üyesi Hidayet Erdöl “Suya toplam yüzde 96 zam önerisi getirildi. AK Parti ve MHP grubu olarak bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “AK Parti fiili olarak indirim öneriyor. Bugünkü ekonomik koşullarda bu ‘İSKİ batsın’ demek. İSKİ zam oranını işletme giderleri ve yatırım giderlerine göre belirledi” dedi.

Balyalı: “İSKİ kimyasal alımlarında yüzde 300 oranında zam gördü. En önemli girdisi olan klorda yüzde 122, sülfatta yüzde 349 zam gördük. İSKİ, 2022 yılında elektrik faturası ödemeyi öngörüyor. Bunlar olağanüstü rakamlar. Bu öneri bir akıl tutulması. Ekonomiyi siz yönetiyorsunuz. Bu teklif, ne hayatın ne İstanbul’un, ne Türkiye’nin ne İSKİ’nin gerçekleri ile uyuşmuyor. Dövizin nereye geleceğini kimse bilmiyor. Özel şirketler bile bütçesini yapamıyor. Bu şartlarda dalga geçer gibi indirim öneriyorsunuz. İSKİ hepimizin kurumu. Batarsa hepimizin kurumu batacak” diye konuştu. “18 Kasım’da İSKİ Genel kurulu yaptık. O gün dolar 10. 69 TL idi bugün 14 lira, euro 12 liraydı bugün 16 lira. O arada Amerika’ya falan gittiniz siz sanırım. Siz nerede yaşıyorsunuz. Yönettiğiniz ekonominin bu ülkeye verdiği tahribatın farkında değil misiniz? Siz Finlandiya’da mı yaşıyorsunuz. Temel kullanım maddeleri neredeyse karneye bağlandı. Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu’nda İstanbul’da 2022 yılı itibariyle yüzde 20.58 oranında zam kararı verildi.

İlgili Makaleler