Gündem

Facebook Kullanıcılarına Şok Gelişme! Casuslara Karşı Kırmızı Alarm Verildi!

Facebook 10 yıldan fazla sürede tüm dünyanın severek kullandığı sosyal medya haline geldi. Fakat geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama üzerine isim değiştirme kararı alan Facebook şirketi yeni ismi Meta ile gündem olmuş ve eski ismini her yerden silmeye başlamıştı. Fakat şimdilerde yeni adıyla Meta’nın başı dertte. 50 Bin kullanıcı resmen casuslara maruz kaldı. İşte detaylar…

İçinde 7 Şirket Var!

İçinde Facebook, İnstagram ve Whatsapp ‘ın da bulunduğu yeni adıyla Meta şirketi, 7 şirketin casusluk yaptığından şüphelendi. 50 Bin kullanıcıyı casusluğa maruz bırakan, kötüye kullanmak ve insanları internet üzerinden izlemek için dijital altyapılarını kullanma yeteneklerini bozmaya çalışan 7 farklı şirkete dava açıldı.

Çin, İsrail, Hindistan ve Kuzey Makedonya‘da bulunan gözetim sağlayıcıları, müşterileri adına dünya çapında 100’den fazla ülkedeki insanları hedef aldı. Şirket isimleri raporda, Cobwebs Technologies, Cognyte, Black Cube, Bluehawk CI, BellTroX ve Cytrox‘un yanında Çin’de ‘bilinmeyen bir suçlu‘ olarak paylaşıldı. Meta, kullanıcılarını casuslar konusunda tekrar dikkatli olmaları için uyardı.

İlgili Makaleler