Ekonomi

Altın Cephesinde Güncel Durum! Resmi Gazetede Yayınlandı!

Altın fiyatları, günden güne değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 1.000 TL sınırını test eden altın, bir gecede yaşadığı düşüşle özellikle yatırımcısını hayrete düşürmüştü. Her geçen gün dalgalı kur hareketleri gösteren altının güncel durumu açıklanırken, öte yandan yeni bir destek kararı alındı. Yeni destek kararı bugün resmi internet sitesinde yayınlandı. İşte yeni destek kararı ve altın fiyatlarında son durum…

Yeni Destek Kararı

Altın cephesinden yeni kararlar alınmaya başlandı. Devlet kur fiyatlarına ilişkin bir dizi karar almaya devam ediyor. Tek Lirasının yeniden değer kazanması amaçlanan yeni kararda son olarak bugün yapılan açıklamaya göre vatandaşın altın birikimlerini Türk Lirasına çevirmeleri halinde devlet destek sağlayacak. Vatandaşın altınlarını Türk Lirasına çevirdiği sırada Merkez Bankasının açıkladığı altın fiyatları baz alınacak.

Türk Lirasına dönüştürülen hesapların vadeleri 3, 6 ve12 olarak güncellenecek. Yapılan açıklamaya göre repo ihale faiz oranının altında faiz yapılmayacak. 3, 6 ve 12 ay gerçekleşen vadenin sonunda vadeden önce bozulmadığı takdirde aradaki farkı Merkez Bankası ödeyecek. Ancak resmi gazetede yayınlanan yeni karara göre söz konusu ödeme vatandaşa sadece bir kez yapılacak.

29 Aralık Altın Fiyatları!

Altın fiyatları güne şaşırtan bir giriş yaptı. Milyonlarca vatandaşı meraklandıran 29 Aralık altın fiyatları açıklandı. Vatandaş, altın fiyatları ne kadar? 29 Aralık bugün tam, yarım, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? sorularını araştırmaya başladı.

Bugün resmi gazetede açıklanan altını Türk Lirasına çevirmek isteyen herkese bir seferliğe mahsus destek ödenecek açıklamasıyla altını olan vatandaş altın fiyatlarını inceledi.

Buna göre 29 Aralık 2021 tarihinde güncel altın fiyatla; tam altının alış fiyatı 4.485,12 TL olurken satış fiyatı 4.578,44 TL oldu. Yarım altın fiyatlarında ise bugün itibariyle almak için 2.239,00 TL satış yapmak için 2.340,00 TL ödemeniz gerekmektedir. Çeyrek altın fiyatlarında da aynı şekilde fiyatlarda değişiklik gerçekleşti. Buna göre çeyrek altın alış fiyatı 1.119,00 TL olurken satış fiyatı ise 1.168,00 olarak güncellendi. Son olarak gram altın cephesinde de aynı şekilde fiyatlara güncelleme geldi buna göre 29 Aralık tarihi itibariyle gram altın alıp satmak isteyenler için gram altının satın alma fiyatı 690,22 TL olurken, satış fiyatı 690,44 TL oldu.

İlgili Makaleler