Ekonomi

Kurdaki Dalgalanma Gündemden Düşmüyor! Peş Peşe Önemli Açıklamalar Geldi!

Dolar, Euro ve sterlin fiyatlarında yaşanan dalgalanma vatandaşın gündeminden düşmüyor. Vatandaşı endişelendirmeye devam eden kur fiyatları her gün dalgalı hareketler sergileyerek vatandaşı endişelendiriyor. Dün 11.82 TL ile günü tamamlayan dolar haftanın yeni gününe nasıl başladığı ise merak konusu oldu. Öte yandan kur fiyatlarına ilişkin bir dizi açıklama yapıldı. İşte Kur cephesinden yeni gelişmeler…

Marketlerden Önemli Açıklamalar!

Öte yandan kur fiyatları yükseldiğinde artan market fiyatlarının kur düştüğünde düşmemesi vatandaşın en şikayetçi olduğu konulardan biri olmuştu. Bugün itibariyle marketlerde bir dizi indirim açıklaması gelmeye başladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi kooperatifleri, Migros, Şok gibi önemli zincir marketleri indirim duyurusunda bulunmuştu. Bugün gelen bilgiye göre Bim %40 a kadar indirim yapacağını duyurdu.

Bim yaptığı açıklamada kendi taraflarından karşılanacağını belirterek meyve ve sebzelerde %10 indirime başlandığını belirtti. Öte yandan un, yağ, şeker gibi ürünlerde de indirimlerin raflardaki etiketlere yansıyacağını belirten Bim vatandaşın yüzünü güldürdü.

Aynı şekilde Şok marketlerden gelen indirim açıklamasına göre 1 ile 20 TL arasında onlarca ürüne indirim getirildi. Carrefoursa marketlerde ise %30 ‘kadar 30 ününe indirim yapıldı.

29 Aralık Kur Fiyatları!

Vatandaş dolar, sterlin ve euro’nun kaç TL olduğunu araştırmaya devam ediyor. Peki Dolar kuru bugün ne kadar oldu? Kur döviz fiyatlarında son durum nedir?

Özellikle gündemden düşmeyen dolar fiyatları vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor. Dolar bugün itibariyle 11,8756 TL den alınmaya, 11.8842 TL’den satılmaya başlandı.

Euro ise 29 Aralık tarihinden itibaren 13,4202 TL alış fiyatına sahip olurken, 13.4504 TL satış fiyatı bulunuyor.

İngiliz Sterlini fiyatlarının yüksekliğiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Sterlin bugünden itibaren 15.9370 TL alış, 15,9962 TL satış fiyatına sahip.

Öte yandan İsviçre Frangı da yükselmeye başladı. İsviçre Frangı 12,9429 TL’den alınıp, 12,9501 TL’den satılıyor.

Avustralya Doları 29 Aralık güncel fiyatlara göre 8,5891 TL alış 8,5951 TL satış fiyatına sahip oldu.

Kanada Dolarına yatırım yapan vatandaşlar için ise bugün Kanada doları alışta 9,2602 TL satışta 9,2654 TL olarak güncellendi.

İlgili Makaleler