EğitimGündem

Bu Yıl Yüz yüze Eğitime Geçilmişti! Bakan Özer’den Online Eğitim Açıklaması Geldi!

Koronavirüs henüz sona ermemişken üzerine eklene delta ve özellikle omicron vakaları vatandaşı endişelendirmeye devam ediyor. Bilindiği üzere koronavirüs 2020 yılında ülkemizde ilk vakası ortaya çıktıktan sonra sokağa çıkma yasağı ve online eğitime geçilmişti. Uzun zaman sonra 2021 Eylül ayında tekrar yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler merakla omicron sebebiyle tekrar online eğitim olur mu? sorularını araştırmaya başlıyor. Bu konu hakkında Bakan Özer’den yanıt gecikmedi. İşte Bakan Özer açıklaması…

Online Eğitime Dönülür mü?

Milyonlarca vatandaş koronavirüs’ün ardından şimdide omicron endişesi yaşamaya başladı. Dünyanın dört bir yanında kırmızı alarma geçilen omicron için ülkemizde de yeniden sokağa çıkma yasağı ya da online eğitim olur mu soruları merak edilmeye başlandı. Online eğitim konusuna ilişkin Bakan Özer’den bir açıklama geldi.

Online eğitimi merak edenler için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına göre online eğitime geçiş gündemde yok. 6 Eylül tarihinde başlayan yüz yüze eğitim, 2. dönem de bu şekilde devam edecek. Bakan Özer, Okulda maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat ettiklerini de ifadelerine ekledi.

Sürecin başarılı ilerlediğini kaydeden Bakan Özer, sadece sınıf bazında ara verildiğini ardından tekrar yüz yüze eğitime devam ettiklerini ifade etti. Bugüne kadar 850 Bin sınıftan sadece 1524 sınıf da yüz yüze eğitime ara verildiğini de belirten Bakan Özer bu rakamın çok iyi olduğunu aktardı.

Öte yandan, aşı konusuna ilişkin de konuşan Bakan Özer; “Bugün itibarıyla en az 3 doz aşı olan öğretmen oranımız da yüzde 36’ya yükseldi. Öğretmenlerimizin aşılanma oranları ülkemiz ortalamasının çok üzerinde olduğu gibi çoğu gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranlarının da üzerinde. Diğer taraftan, öğrencilerimizin de aşılanma oranları sürekli yükseliyor.” dedi.

İlgili Makaleler